Definitief ontharen

Sinds de mogelijkheid tot definitief ontharen, is de tijd van rode bultjes, jeuk en ingegroeide haren door scheren en harsen echt voorbij! Middels laserontharing worden ongewenste haren definitief verwijderd op jouw gezicht en lichaam.

Met de GentleMax Pro laser wordt haarvrij zijn van een droom werkelijkheid. Dit apparaat onthaart zeer effectief en snel. Met luchtkoeling is de behandeling ook zo aangenaam mogelijk door het warme gevoel snel te kunnen afkoelen.

De haartjes horen kort te zijn, maar hoeven niet helemaal tot op de huid gschoren te zijn

Het platform kan wisselen tussen twee golflengtes.

Alexandriet laser 755 nm in te zetten voor:

      1. Ongewenste haargroei bij een licht huidtype
      1. Gepigmenteerde laesies (pigmentvlekken)

    Long pulsed Nd:YAG:

        1. Ongewenste haargroei bij een donker huidtype
        1. Vasculaire laesies (besenreiser, beenvaatjes)

      Door deze standen kunnen wij elk huidtype met een minimaal risico tot verbranding behandelen.

      Pijn: 2/5

      Hersteltijd: ongeveer 2 weken

      Bij Apeldoorn Huidtherapie en Laserpraktijk werken we met de GentleMax Pro laser. Onze laser is de goudenstandaard op het gebied van laserontharing. De GentleMax Pro laser is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt. Bij laserontharing wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, definitief vernietigd worden. Waardoor er geen haren meer terug groeien en de huid zacht en glad aanvoelt!

      Waarom is de GentleMax Pro laser ”de gouden standaard” op het gebied van laserontharing?

      De GentleMax Pro heeft verschillende behandelkoppen. Dit zorgt ervoor dat wij een grote doelgroep kunnen bereiken.  Zowel lichte als donkere huidtypen kunnen effectief, veilig en vrijwel pijnloos worden onthaard.  Zelfs de gebruinde huid kan veilig onthaard worden, waardoor je het gehele jaar door kunt ontharen. De verschillende handstukken zorgen ervoor dat je zowel kleine als grote oppervlakten eenvoudig en snel kunt behandelen. Door het grote bereik van de verschillende handstukken, kan een rug in slechts 15 minuten behandeld worden.

      Vrijwel pijnloze behandelingen

      Het harsen van haartjes is een pijnlijke bezigheid. Ook het scheren kan irritatie opleveren. Hierdoor is er steeds meer vraag naar een pijnloze behandeling, die de haargroei reduceert. Met de GentleMax Pro is dé oplossing voor handen. Bij deze laser wordt ieder haartje effectief en grondig aangepakt. Dit komt doordat er een langere pulsduur wordt gecreëerd, waardoor de laser enkel zal focussen op de melanine in de kiemcellen van het haarzakje.

      De GentleMax Pro beschikt over een sterk vacuüm, waardoor de huid voorzichtig in het handstuk wordt getrokken. De huid wordt dun uitgetrokken en het doel wordt naar de energiebron getrokken. Er wordt energie toegepast op het doel, waardoor het pigment in het haarzakje wordt beschadigd. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld. Dit, samen met het vacuüm, zorgt ervoor dat behandelingen met de GentleMax Pro vrijwel pijnloos zijn.

      Geschikt voor ieder huidtype

      De GentleMax Pro is geschikt voor iedere huidtype en vermindert de pijn tijdens een behandeling. Deze laser geeft de energie per puls langzamer af, waardoor de huid meer tijd heeft om af te koelen. Daarnaast beschikt het apparaat over een vacuümmechanisme.

      De GentleMax Pro is een laser die alle huidtypen kan behandelen. Met aangepaste instellingen kan ook de (zon-)gebruinde huid behandeld worden. De GentleMax Pro laser heeft CE en FDA goedkeuring voor de donkere en (zon-)gebruinde huid. Het is nóg veiliger geworden door het nieuwe handstuk, speciaal ontworpen voor de donkere huidtypen

      Behandeling

      De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna vervolgens de instellingen op maat worden afgestemd. We starten met een proefpuls en een laagje verkoelende gel die zorgt voor extra comfort. Vervolgens wordt er op het behandelgebied het benodigde aantal pulsen gezet. Elke puls bestaat uit een lichtflits. Je voelt een klein prikje in de huid, een korte warmtesensatie, die direct na de puls weer verdwijnt. Door de lichtflits worden de haarzakjes vernietigd en de omliggende huid blijft intact. In de laser zit een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en daarom zal er een post-treatment crème worden aangebracht op het behandelende gebied. Binnen ongeveer twee weken zullen de vernietigde haren definitief wegblijven en de overige haartjes zullen dunner worden.

      Welk effect kan je verwachten?

      Het is belangrijk om te weten dat haren in verschillende fases groeien. Aangezien haren alleen in de groeifase vernietigd kunnen worden, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Het optimale resultaat wordt verkregen uit een reeks opeenvolgende behandelingen, met tussenpozen van 6 weken. Afhankelijk van het gewenste resultaat adviseren wij gemiddeld 6-10 behandelingen voor 85% reductie van de donkere haren.

      Belangrijk om te weten

      Gedurende het gehele behandeltraject is het belangrijk dat de haren niet geharst of geëpileerd worden. Met de GentleMax Pro laser kan in de zomer doorbehandeld worden. Tevens is het wel van belang dat de huid goed beschermd wordt tegen de zon met een hoge zonnefactor.

      Vergoeding zorgverzekering

      Een behandeling voor overbeharing in het gelaat bij vrouwen kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Apeldoorn Huidtherapie en Laserpraktijk (AHLP) is erkend door alle zorgverzekeraars.

      Heb jij nog vragen?

      Heb je een vraag over laserontharing? Of wil je eerst meer weten over onze huidtherapiepraktijk voordat jij jezelf (en je gezin) inschrijft? Geen probleem, neem gerust contact op voor meer informatie. We zijn van maandag tot en met zaterdag telefonisch bereikbaar op 06 25 421 865. Liever contact opnemen via de e-mail? We ontvangen je e-mail graag op info@ahlp.nl.