Chemische peeling

De huid doet er normaal ongeveer 28 dagen over om van de onderste tot de bovenste cellaag te groeien, dit noemen we de cel turnover tijd. Met een chemische peeling kunnen we deze tijd versnellen, waardoor onder anderen pigmentvlekken niet de kans krijgen om in de huid te settelen en we bestaand pigment kunnen laten afschilferen. Ook kunnen we met een peeling gericht werken op de microbioom van de huid, ten goede van acne en andere huidproblematiek. Een alleskunner dus.

We hebben ervoor gekozen om te werken met Dermaceutic. Dit merk bevat waar mogelijk is geen parfum en wordt in Frankrijk ontwikkeld en in de EU geproduceerd.

We bieden voor elke klacht een specifieke peeling aan, denk bij acne aan een peeling met melkzuur en salicylzuur. Voor rimpels en pigmentvlekken wordt een peel met trichloorazijnzuur ingezet. Welke peeling geschikt is voor uw huid bespreken we tijdens een consult.

U kunt verwachten te vervellen na een paar dagen tot wel drie weken na de behandeling, hierdoor is de downtime wat langer dan andere behandelingen.

Pijn: 2/5

Hersteltijd: 4 weken